Midwinter marathon Apeldoorn | 8KM

┬ęMidwinterMarathon

Afgelopen weekend stond er een wedstrijd op mijn trainingsschema, de midwinter marathon van Apeldoorn. Als je het leest denk je gelijk aan winterse omstandigheden maar daar was weinig van te merken. Het leek wel herfst met alle regen en harde wind. Maar ging het dan ook wel goed?

Week voor de wedstrijd

In de week voor de wedstrijd kampte ik met een vervelende pijn rond mn knie. Op advies van de trainer heb ik een week rust gehouden in de hoop dat ik op zondag instaat was om te kunnen lopen. Mijn voornemen was om deze wedstrijd als een gezellige training te beschouwen. Gewoon op mijn gemak een rondje te gaan huppelen. Toch had ik daar moeite mee. Eenmaal met het startnummer om kreeg ik erg de kriebels om een mooie race samen met Karin neer te zetten. Niet te snel maar wel een mooi tempo.

De start

Om 15.00 uur was de start altans voor de athleten. Voordat het laatste startvak waar wij in stonden over de start heen kwam was het al weer 15:09. De eerste paar kilometers waren echt geweldig! Wat een publiek langs de kant vol gezelligheid. Je werd door het publiek de eerste km gedragen.

Diepgaan

De eerste vier kilometer liep het parcour omhoog en hielden we redelijk de pas erin. Om de kilometer vroegen we aan elkaar of het nog goed ging en of de pace die aanhielden goed was. Eenmaal bij het kantelpunt dat we alle hoogte meter gehad hadden keken we elkaar aan. Nu was het tijd om diep te gaan en mee naar beneden te stuiteren.

De laatste kilometers

kilometer zeven tot acht stonden er veel mensen langs de kant en ook echt keihard te juichen! Overal hoor je vandaan: jij kan dit!! Je loopt sneller als je lacht! Dit is leuk mensen!.
Wat is dat een geweldig gevoel. De kilometers zijn voorbij gevlogen zonder enige moeite. De pijn in mn knie was gelukkig weg gebleven. De finish was een groot spektakel. Van elke meter genoten en samen over de eindstreep gekomen.

Acht van Apeldoorn, je was geweldig! En je hebt me zoveel zelfvertrouwen gegeven. Ik kan meer dan ik ooit had verwacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *