Update: hoe gaat het nu?

Met vol goeie moed begon ik 2020, dit zou mijn jaar worden! Twee weken geleden werd het voor iedereen wel duidelijk dat 2020 toch in een ander teken begon te staan. Toen de Harderwijk halve marathon afgelast werd was ik nog van mening dat het een beetje overdreven was. Niet wetend dat het alleen maar erger werd in Nederland.

Lees “Update: hoe gaat het nu?” verder

Midwinter marathon Apeldoorn | 8KM

©MidwinterMarathon

Afgelopen weekend stond er een wedstrijd op mijn trainingsschema, de midwinter marathon van Apeldoorn. Als je het leest denk je gelijk aan winterse omstandigheden maar daar was weinig van te merken. Het leek wel herfst met alle regen en harde wind. Maar ging het dan ook wel goed?

Lees “Midwinter marathon Apeldoorn | 8KM” verder

De teleurstelling van de Dam tot dam

Twee maanden na de Dam tot Dam, eindelijk weet ik het gevoel te plaatsen. Lees hier wat ik er van vond de afgelopen maand.

Het is september 2007, eindelijk was de dag aan gebroken. Ik mocht naar de bovenbouw van de basisschool. Weken lang keek ik ernaar uit hoe het zou zijn. De zomervakantie duurde lang en ik wou graag terug naar school. In de tussen tijd had ik met mijn moeder nog schrijven geoefend en zorgen we voor nieuwe pennen. Ik was er klaar voor. De eerste dag vloog voorbij en allemaal nieuwe indrukken. Toch was ik teleurgesteld. Het was totaal niet zoals ik had verwacht. Alles was maar moeilijk en dat het nou zou bijzonder zou zijn kon ik ook niet inzien

Lees “De teleurstelling van de Dam tot dam” verder

Nieuwe uitdagingen!

Nu ik helaas niet de dam tot dam heb kunnen lopen, is er van die 16 kilometers ook niet veel van terecht gekomen. Nu mis ik naar mijn mening nog best wat snelheid en techniek. Om daarop te verbeteren zijn dit mijn nieuwe doelen, lid te worden van een atletiek vereniging , de 5km rond de 30 min te lopen en de 10km tussen de 60 en 65km.

Lees “Nieuwe uitdagingen!” verder

THE DAY | Dam tot dam!

Gister was de Dam tot Dam loop, een van de leukste hardloop evenement van het jaar word er gezegd. Na ruim 30 weken trainen en voorbereiding was ik een van de vele hardlopers die niet mocht starten. De reden was het weer en mogelijk kans op te weinig capiciteit van ehbo, ziekenhuis en ambulances. Een verstandige keuze van de organisatie maar op dat moment vond ik het stom en niet leuk. Logisch maar toch. Iedereen die mij geholpen, gesteund en mee getraind heeft bedankt!

Dit betekend niet dat ik bij de bakken neer ga zitten! . Dam tot dam tot volgend jaar! En voor nu is mijn volgende doel de Midwinter Marathon in Apeldoorn te gaan lopen maar wel de afstand 10 Engelse mijl.

Ondanks dit heb ik een geweldige dag gehad en was er veel te zien. Het was gezellig♥️

Trainingsweek 28 #DamtotDam

Afgelopen week heb ik vakantie gekregen van school en had daardoor meer de tijd om leuke trainingen uit te zetten.Door een wake-up call van mijn laatste poging om de 7 km te lopen, wat uitliep in een tempo wat je beter kan wandelen, heb ik een nieuw trainingsschema opgemaakt. Deze week was de eerste week dat ik hem volledig kon uitvoeren wat op de planning stond, maar helaas vond ik andere dingen toch interessanter.

Lees “Trainingsweek 28 #DamtotDam” verder

Trainingsweek 26| Dam Tot Dam loop

Na weken lang verhinderd te zijn door mijn kuit blessure brak er eindelijk een week aan waarbij het beter ging. In die week heb ik drie keer mijn hardloop schoenen aan kunnen doen waardoor alles veel beter voelde. En zelfs zonder dat ik het door had liep ik een PR op een leuke spontane manier samen met mijn vader! (wat voor hem trouwens geen pr was)

Woensdag avond training 2

Het was een rustige avond, mijn vader en ik besloten om een blokje om te gaan hardlopen. Op mijn gevoel een rustig tempo begonnen we aan ons vast rondje langs de boulevard van Harderwijk. Tijdens het lopen bespraken we onze dag en hadden we het gezellig. Onze rondje verlengde al snel van 3/4km naar de 5km. Eenmaal thuis klikte ik mijn Garmin Forerunner op stop en zag vol verbazing dat ik een PR had gelopen op de 5km! Zo zie je maar, soms kan je je beter focussen op de omgeving dan op de tijd.

Deze week was volop de hitte aanwezig in Nederland en is helaas de Mid zomer marathon van Apeldoorn afgelast. Groot gelijk vanwege de veiligheid maar wel jammer. Ben benieuwd wat deze week mij gaat brengen aan trainingsuren.

RACE DAY | 5KM Halve marathon Ermelo

© Mitchell Duiker

Op zaterdag 1 juni heb ik mijn eerste 5km wedstrijd gelopen in Ermelo met bijzondere omstandigheden. Daarnaast was ik van plan om mijn huidige pr te gaan verbreken om onder de 37 min te gaan lopen, althans dat hoopte ik. Sinds dagen was het opeens bloed heet en er was geen zuchtje wind te bekennen. Gelukkig gingen we die middag laat van start.

Lees “RACE DAY | 5KM Halve marathon Ermelo” verder

RACE DAY | Wedstrijd verslag 10KM Halve marathon Harderwijk

Zaterdag 9 maart 2019 was het zover, na weken voorbereiden met de tips vanuit het boek van Annemerel de Jongh was het de dag van de 10km wedstrijd. Zenuwachtig stond ik al op en was vol spanning dat het vandaag ging gebeuren. Door een enkele steek die ik al wekenlang in mijn kuit voelde was de spanning of ik het zou halen alleen maar erger geworden.

Lees “RACE DAY | Wedstrijd verslag 10KM Halve marathon Harderwijk” verder