Midwinter marathon Apeldoorn | 8KM

©MidwinterMarathon

Afgelopen weekend stond er een wedstrijd op mijn trainingsschema, de midwinter marathon van Apeldoorn. Als je het leest denk je gelijk aan winterse omstandigheden maar daar was weinig van te merken. Het leek wel herfst met alle regen en harde wind. Maar ging het dan ook wel goed?

Lees “Midwinter marathon Apeldoorn | 8KM” verder

De teleurstelling van de Dam tot dam

Twee maanden na de Dam tot Dam, eindelijk weet ik het gevoel te plaatsen. Lees hier wat ik er van vond de afgelopen maand.

Het is september 2007, eindelijk was de dag aan gebroken. Ik mocht naar de bovenbouw van de basisschool. Weken lang keek ik ernaar uit hoe het zou zijn. De zomervakantie duurde lang en ik wou graag terug naar school. In de tussen tijd had ik met mijn moeder nog schrijven geoefend en zorgen we voor nieuwe pennen. Ik was er klaar voor. De eerste dag vloog voorbij en allemaal nieuwe indrukken. Toch was ik teleurgesteld. Het was totaal niet zoals ik had verwacht. Alles was maar moeilijk en dat het nou zou bijzonder zou zijn kon ik ook niet inzien

Lees “De teleurstelling van de Dam tot dam” verder

Trainingsweek 30 #DamTotDamLoop

Deze week stond in het teken van voorbereiden op de vakantie en heel veel werken. Om extra bij te verdienen deze zomer maak ik deze week 32 uur. Met mn hoofd dwaal ik al door Parijs waar ik het liefst gelijk al heen wil. Toch moet ik nog even wachten en de dagen aftellen.

Lees “Trainingsweek 30 #DamTotDamLoop” verder

Trainingsweek 28 #DamtotDam

Afgelopen week heb ik vakantie gekregen van school en had daardoor meer de tijd om leuke trainingen uit te zetten.Door een wake-up call van mijn laatste poging om de 7 km te lopen, wat uitliep in een tempo wat je beter kan wandelen, heb ik een nieuw trainingsschema opgemaakt. Deze week was de eerste week dat ik hem volledig kon uitvoeren wat op de planning stond, maar helaas vond ik andere dingen toch interessanter.

Lees “Trainingsweek 28 #DamtotDam” verder

Trainingsweek 26| Dam Tot Dam loop

Na weken lang verhinderd te zijn door mijn kuit blessure brak er eindelijk een week aan waarbij het beter ging. In die week heb ik drie keer mijn hardloop schoenen aan kunnen doen waardoor alles veel beter voelde. En zelfs zonder dat ik het door had liep ik een PR op een leuke spontane manier samen met mijn vader! (wat voor hem trouwens geen pr was)

Woensdag avond training 2

Het was een rustige avond, mijn vader en ik besloten om een blokje om te gaan hardlopen. Op mijn gevoel een rustig tempo begonnen we aan ons vast rondje langs de boulevard van Harderwijk. Tijdens het lopen bespraken we onze dag en hadden we het gezellig. Onze rondje verlengde al snel van 3/4km naar de 5km. Eenmaal thuis klikte ik mijn Garmin Forerunner op stop en zag vol verbazing dat ik een PR had gelopen op de 5km! Zo zie je maar, soms kan je je beter focussen op de omgeving dan op de tijd.

Deze week was volop de hitte aanwezig in Nederland en is helaas de Mid zomer marathon van Apeldoorn afgelast. Groot gelijk vanwege de veiligheid maar wel jammer. Ben benieuwd wat deze week mij gaat brengen aan trainingsuren.